KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

Epski preobrat, sledi Puntar

0 Comments 📁 1. SFL 🕔10.februar 2017
Epski preobrat, sledi Puntar

Sevniški kratkohlačniki so na torkovi tekmi 1. Slovenske futsal lige proti Zavas Siliko iz Vrhnike po zaostanku 1:3 spreobrnili rezultat na 4:3 in se v letu 2017 prvič veselili zmage.

Po 67 dneh so se fantje zaigrali v domači dvorani. Opaziti je bilo, da domačini niso bili sproščeni. Delali so veliko napak, kar so gostje v prvem polčasu s pridom izkoristili, saj je trikrat v polno zadel Jereb. Beno Govekar je za PLAVE zadel po uigrani akciji iz prekinitve.

Gostje so tudi v drugem polčasu nadaljevali z agresivno igro. Posledično so si hitro nabrali akumulirane prekrške. Po avtogolu Vrhničanov je nato Račič iz 10-metrovke v 32 minuti izid poravnal na 3:3.

Ekipi se nista zadovoljili z remijem. Sledila je igra ”RUN AND GUN”. Priložnosti so vrstile na eni in na drugi strani. Vratarja sta se izkazala z obrambami. Gostje so zatresli vratnico. Nato pa infarktna končnica, kjer dobro ekipno delo tako v obrambi kot v napadu za končnih 4:3 kronal Krnc, ki je 20 sekund pred koncem tekme poslal žogo v mrežo.

Novi-stari obrazi v sevniških vrstah

Mihael Grigić in Dejan Pšeničnik sta povratnika v ekipi Mitje Jonteza. Slednji je odlično zamenjal poškodovanega Denisa Govekarja. Marko Ajster, Gregor Klinc, Kevin Strnad in Rok Knez so novinci na katere računa sevniški strateg, da se bodo čimprej osvojili sevniško filozofijo igre.

KMN Sevnica – Puntar (petek 10.2.2017 ob 19.00 uri, ŠD Sevnica)

V 15. kolu se bodo na sevniškem parketu lovile nove pike. Prihajajo uporniki, ki so se z zmago nad Benediktom začasno oddaljili iz mesta, ki vodijo v drugo ligo.

„V sredo smo zmagali, zdaj pa bo treba do še kake zmage, če želimo ostati v 1. SFL,“ se zaveda trener Puntarja Matej Kavčič, ki se je z ekipo po uspehu proti Benediktu le odlepil z dna. V Sevnico prihajajo uporniki ohrabreni.

A morda v nepravem času – domačini se je po seriji šestih porazov in težav z boleznimi le konsolidiral svoje vrste. „Še vedno čakamo na Mateja Kranjčeviča in Denisa Govekarja. A tudi brez njih nas doma zanima le zmaga,“ je jasen trener Sevničanov Mitja Jontez, ki vodi drugo najbolj fair ekipo v ligi.

Prvi dvoboj v letošnji sezoni so dobili Posavci z minimalno zmago v Tolminu, kjer je zadel Martić. Zadnji dvoboj v sevniški dvorani pa je dobil Puntar z rezultatom 2:3 (19.2.2016 sezona 15/16).

Najbolje da si pridete pogledat in podpret naše fante.

AJDE SIUNCA

 

 

 

 

 

Share this article with friends

Similar Articles

točka iz Maribora

točka iz Maribora (0)

PLAVI so tudi proti aktualnim državnim prvakom prišli do točke. Po prvem polčasu je kazalo na polen izkupiček, saj je

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *