KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

Intervju Jože Gačnik

0 Comments 📁 1. SFL 🕔21.april 2015
Intervju Jože Gačnik

KMN Potočje Projektiranje Sevnica se že pospešeno pripravlja na naslednjo sezono. V svoje vrste so zvabili Jožeta Gačnika, ki je takoj poprijel za delo in z igralci opravil nekaj treningov. Na kratko je povedal nekaj o svoji karieri ter ciljih.

Začetki tvoje futsal poti

V Sloveniji sem igral najprej za ekipo Inženiring Šarbek, potem za ekipo KMN Vukosavljenič, se preselit za eno leto v Maribor v Agenzijo Luvin in na zadnje prišel z bratom Robertom v takratno sevniško ekipo Mizarstvo Krošelj, kot okrepitev po osvojitvi naslova prvaka. Tukaj sem igral eno sezono, v kateri smo osvojili drugo mesto po 5-ih tekmah finala play-offa z ekipo Litije.

Dobre predstave v Sloveniji so opazili v Italiji, kjer ste preživeli 14 let

Po omenjeni sezoni je sledil poziv prvoligaškega kluba iz italijanskega Neaplja (Futsal Napoli-Afragola). Pisalo se je leto 1999. V Italiji sem ostal 14 sezon, kjer sem nastopal za:

– Futsal Napoli – Afragola 3 sezone v prvi ligi, 2 sezone v tretji ligi, kjer sem bil trener/igralec

– Futsal Skafati 2 sezoni v drugi ligi

– Futsal Matera 2 sezoni v drugi ligi, trener mladincev

– Futsal Casagiove 1 sezona, tretja liga, igralec/trener

– Bergamo futsal 2 sezoni tretja liga, igralec/trener mladincev

– Milano Domus 1 sezona v tretji ligi, igralec/trener mladincev

– Futsal Basiano 2 sezoni, četrta liga trener/igralec prve ekipe ter mladincev

Trenerski tečaj za futsal A licenco (10 dni) ter futsal Pro licenco (14 dni) sem opravil v Italiji v mestu Covercano, kjer potekajo vsa italijanska nogometna izobraževanja.

 

Od koga si se v svoji karieri največ nauči?

V svoji karieri sem se veliko naučil kot igralec in kot trener od Željkota Pietloviča, Dušana Razborška ter Darka Križmana. V Italiji pa Rosanno Vettosi, Coraddo Proia, Agenere Maurizzi, Masimo Ronconi, Roberto Menicelli, Daniel Mutti ter Ninno Grapulli.

 

Do prvaka v treh letih

Da sem prevzel mesto trenerja v Sevnici  je zame velika čast in izziv, saj bo potrebno vse kar sem se naučil v svoji karieri prenesti na te mlade fante. Moja naloga v prihajajoči sezoni je nadaljevati  delo, ki ga je z odliko opravil Mitja Jontez (v petih letih do 15 pokalov) in pa dodati vsebine, ki mislim, da bodo pomagale ekipi za napredek. Moj cilj je prav zagotovo vrniti v Sevnico naslov državnega prvaka, ki je s to ekipo, ki je mlada in izredno dobro fizično sposobna, možno najkasneje v 3 letih.

 

Kakšen je tvoj sistem dela, kaj bi rad dosegel v članski in kako pomagal pri razvoju mladinskih selekcij?

V klubu se vidi, da se dobro dela z mladimi in to dokazuje naslov trikratnih zaporednih prvakov do 21 let. Kar se tiče trenerskega dela, sem privrženec futsala z veliko posesti žoge, kar veliko taktične igre ter presing postavitve. Igralski kader je iz pravega testa. Potrebno bo samo še delo in potrpljenje. Strmel bom k tem, da se dela enako pri mlajših selekcijah, saj je potem lažji preskok za mlade igralce iz ene v drugo selekcijo ter na koncu v člansko ekipo.

 

Na koncu pa še zaključna beseda sevniškim navijačem ter podpornikom kluba, sponzorjem, donatorjem?

Vsem, ki so povezani na kateri koli način z sevniškim futsalom, obljubljam, da se bom potrudil še izboljšati že tako  dobro delo mojega predhodnika Mitje Jonteza. Njemu gre velika zahvala, saj je pripravil in spravil ekipo v svojih letih delovanja na zelo visok nivo, mene pa čaka, da to še izboljšam in nadgradim. Rečem le, da bomo garali in delali v dvorani in izven nje za dosego skupnega cilja – zmage in dobre igre Sevnice.

 

 

Share this article with friends

Similar Articles

točka iz Maribora

točka iz Maribora (0)

PLAVI so tudi proti aktualnim državnim prvakom prišli do točke. Po prvem polčasu je kazalo na polen izkupiček, saj je

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *