KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

Intervju Jože Gačnik

0 Comments 📁 1. SFL 🕔21.april 2015
Intervju Jože Gačnik

KMN Potočje Projektiranje Sevnica se že pospešeno pripravlja na naslednjo sezono. V svoje vrste so zvabili Jožeta Gačnika, ki je takoj poprijel za delo in z igralci opravil nekaj treningov. Na kratko je povedal nekaj o svoji karieri ter ciljih.

Začetki tvoje futsal poti

V Sloveniji sem igral najprej za ekipo Inženiring Šarbek, potem za ekipo KMN Vukosavljenič, se preselit za eno leto v Maribor v Agenzijo Luvin in na zadnje prišel z bratom Robertom v takratno sevniško ekipo Mizarstvo Krošelj, kot okrepitev po osvojitvi naslova prvaka. Tukaj sem igral eno sezono, v kateri smo osvojili drugo mesto po 5-ih tekmah finala play-offa z ekipo Litije.

Dobre predstave v Sloveniji so opazili v Italiji, kjer ste preživeli 14 let

Po omenjeni sezoni je sledil poziv prvoligaškega kluba iz italijanskega Neaplja (Futsal Napoli-Afragola). Pisalo se je leto 1999. V Italiji sem ostal 14 sezon, kjer sem nastopal za:

– Futsal Napoli – Afragola 3 sezone v prvi ligi, 2 sezone v tretji ligi, kjer sem bil trener/igralec

– Futsal Skafati 2 sezoni v drugi ligi

– Futsal Matera 2 sezoni v drugi ligi, trener mladincev

– Futsal Casagiove 1 sezona, tretja liga, igralec/trener

– Bergamo futsal 2 sezoni tretja liga, igralec/trener mladincev

– Milano Domus 1 sezona v tretji ligi, igralec/trener mladincev

– Futsal Basiano 2 sezoni, četrta liga trener/igralec prve ekipe ter mladincev

Trenerski tečaj za futsal A licenco (10 dni) ter futsal Pro licenco (14 dni) sem opravil v Italiji v mestu Covercano, kjer potekajo vsa italijanska nogometna izobraževanja.

 

Od koga si se v svoji karieri največ nauči?

V svoji karieri sem se veliko naučil kot igralec in kot trener od Željkota Pietloviča, Dušana Razborška ter Darka Križmana. V Italiji pa Rosanno Vettosi, Coraddo Proia, Agenere Maurizzi, Masimo Ronconi, Roberto Menicelli, Daniel Mutti ter Ninno Grapulli.

 

Do prvaka v treh letih

Da sem prevzel mesto trenerja v Sevnici  je zame velika čast in izziv, saj bo potrebno vse kar sem se naučil v svoji karieri prenesti na te mlade fante. Moja naloga v prihajajoči sezoni je nadaljevati  delo, ki ga je z odliko opravil Mitja Jontez (v petih letih do 15 pokalov) in pa dodati vsebine, ki mislim, da bodo pomagale ekipi za napredek. Moj cilj je prav zagotovo vrniti v Sevnico naslov državnega prvaka, ki je s to ekipo, ki je mlada in izredno dobro fizično sposobna, možno najkasneje v 3 letih.

 

Kakšen je tvoj sistem dela, kaj bi rad dosegel v članski in kako pomagal pri razvoju mladinskih selekcij?

V klubu se vidi, da se dobro dela z mladimi in to dokazuje naslov trikratnih zaporednih prvakov do 21 let. Kar se tiče trenerskega dela, sem privrženec futsala z veliko posesti žoge, kar veliko taktične igre ter presing postavitve. Igralski kader je iz pravega testa. Potrebno bo samo še delo in potrpljenje. Strmel bom k tem, da se dela enako pri mlajših selekcijah, saj je potem lažji preskok za mlade igralce iz ene v drugo selekcijo ter na koncu v člansko ekipo.

 

Na koncu pa še zaključna beseda sevniškim navijačem ter podpornikom kluba, sponzorjem, donatorjem?

Vsem, ki so povezani na kateri koli način z sevniškim futsalom, obljubljam, da se bom potrudil še izboljšati že tako  dobro delo mojega predhodnika Mitje Jonteza. Njemu gre velika zahvala, saj je pripravil in spravil ekipo v svojih letih delovanja na zelo visok nivo, mene pa čaka, da to še izboljšam in nadgradim. Rečem le, da bomo garali in delali v dvorani in izven nje za dosego skupnega cilja – zmage in dobre igre Sevnice.

 

 

Share this article with friends

Similar Articles

1.SFL. v Rogaški brez možnosti

1.SFL. v Rogaški brez možnosti (0)

Po 12. kolu 1. slovenske futsal lige Sevnica ostaja na 6. mestu prvenstvene lestvice. Že drugič v 14. dneh se je

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *