KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

INTERVJU: Marko Lisec predsednik KMN Sevnice

0 Comments 📁 Uncategorized 🕔14.marec 2014
INTERVJU: Marko Lisec predsednik KMN Sevnice

Pred prvo četrtfinalno tekmo smo se pogovarjali s predsednikom KMN Sevnica.

Kaj je za vas pomenilo, kot predsednik KMN Sevnice, da ste po treh letih ponovno med elito?

V prvi vrsti je to bil dokaz pravilne usmeritve kluba v zadnjih letih – z majhnimi zanesljivimi koraki  dajati možnost mladim iz lokalnega okolja, nadgrajevati postopoma in rasti. Brez poraza smo odigrali drugi del sezone v 2. SFL in to je dalo vsem krila in zelo ojačilo vezi med vsemi v klubu. Seveda pa to predstavlja tudi velik tekmovalni uspeh.

Že na polovici sezone je Klub izpolnil cilje uprave?

Težko bi govoril o ciljih. Pokojni vrhunski alpinist Nejc Zaplotnik je rekel: “Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel; kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi”. Nikoli nismo pravzaprav dvomili, da je pot pravilna, zato tudi vmesni uspehi ne morejo izostati. Vsekakor pa letošnja sezona poteka visoko nad mojimi osebnimi pričakovanji.

Velik pečat ste pustili na zaključnem turnirju Pokala Terme Olimia, kjer ste postali pokalni podprvak?

Jaz menim, da pravzaprav v poklanem tekmovanju sploh nismo izgubili. Že sama uvrstitev se lahko šteje med največje uspehe kluba v zgodovini. Potem način, kako je ekipa reagirala po zaostankih z Oplastom – res vrhunsko, za naše mlade fante pa je finale bila zmaga in pika na I pri pridobivanju izkušenj in ugledu – rezultatsko in na igrišču se je lepo videlo, koliko je v tem segmentu Litija boljša. Jim pa vsekakor gredo vse čestitke.

V ligaškem tekmovanju ste končali na 3. mestu.  Sledi četrt finale. Pričakovanja?

Pričakovanja utemeljujem na podlagi letošnjih rezultatov, ki pravijo, da si zaslužimo polfinale in nova merjenja z Oplastom, kjer pa je vse mogoče. In zares verjamem, da bo zmagovalec našega polfinala na koncu državni prvak.

Na kaj ste najbolj ponosni?

Huh, veliko stvari – prvo mesto na točkovanju za Fairplay po rednem delu, naše zveste in glasne navijače, nepremagljivost v naši dvorani. Članske in mladinske reprezentante. Nagrada za športno ekipo leta v Sevnici.

V domači dvorani v tej sezoni še niste okusili poraza?

Naj tako ostane do 29. aprila 2014, ko bomo zmagali 4 tekmo finala J

Delo z mladimi je strateška naložba za prihodnost (osvojeni državni mladinski naslov)?

Ni dovolj delo, potrebno je imeti tudi zaupanje in jim ponuditi priložnost. Zagotovo imamo trenutno izjemno generacijo, ki zaključuje U-21 leto. Iz prejšnje generacije so tu Denis, Matej, Luka, iz trenutne u-18 jih je nekaj, ki imajo dolgoročno perspektivo. Bomo pa nadaljevali s tem, da mladi dobivajo priložnost za resne treninge in preizkušnje in da dobijo  priložnost, da se izkažejo. Moja želja je, da imamo še več mladih v ekipi, ne samo iz Posavja ampak tudi širše in med mladimi bomo verjetno tudi iskali okrepitve za naslednje sezone. Končno odločitev pa ima seveda samo strokovni štab.

Organiziranost kluba?

Ne glede na vse delo, ki je bilo vloženo v samo delovanje kluba, so nas uspehi mogoče letos malce prehiteli in vidimo, da so možnosti za izboljšavo. Sicer pa na tem mestu res želim izraziti svojo zahvalo Markotu, Mateju, Tomažu in vsem ostalim, ki so oddelali to sezono za čisto petko z vidika delovanja kluba. Finance so zaenkrat zdrave in v mejah obvladovanja, se pa tudi takole obračam na potencialne sponzorje in donatorje, da nam pomagajo pri novih uspehih.

Strokovni kader?

Prepričan sem, da je Mitja trenutno eden najboljših trenerjev v Sloveniji, želimo pa si, da bi trenersko bazo razširili in da bo Mitja svoje znanje še naprej prenašal na druge trenerje v okviru kluba.

Sevniški navijači?

Najboljši na slovenski futsal sceni. Med najboljšimi tudi sicer, v času, ko vsesplošna empatija vpliva tudi na spodbujanje športnikov.

Kako na delovanje kluba gledajo občani, občina, širša okolica?

Z občino in KŠTM imamo zelo korektno sodelovanje, ki ga bi želeli še nadgraditi. Dvorana je lepo popolnjena in še bolj se bomo trudili, da kljub približamo ljudem, podpornikom in navijačem. Ravno zato se veliko truda vlaga v marketing in promocijo, ki sta tek na dolge proge. Naši uspehi spodbujajo mlade, da igrajo nogomet in se preizkušajo v rekreativnih ligah.

Za konec?

Hvala vsem, ki ste s srcem z klubom. Še naprej si želimo vaše podpore. Že vnaprej pa vabim vse ljubitelje futsala na naše tekme do konca sezone, z željo, da jih bom kmalu povabil tudi na tekme našega kluba v Ligi prvakov. Ajde Seunca!

Share this article with friends

Similar Articles

Zaključek 23. futsal sezone

Zaključek 23. futsal sezone (0)

DOBOVEC PRVAK Z dvema goloma Aleša Marota je Dobovec Pivovarna Kozel prišel do zmage 2:0 proti Litiji in tako do skupnega

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *