KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

Kakšna tekma, kakšna energija, poslano jasno sporočilo tekmecem za končnico 1SFL

0 Comments 📁 1. SFL 🕔05.marec 2017
Kakšna tekma, kakšna energija, poslano jasno sporočilo tekmecem za končnico 1SFL

Nikakor se ne moremo strinjati, da so Mariborčani zasluženo v finalu slovenskega pokala, kot so zapisali njihovi spletni strani.

Posavci so prikazali eno boljših predstav v letošnji sezoni. Strateško skovan plan Mitje Jonteza kako premagati branilce naslova, je v prvem polčasu deloval brezhibno. Res je da, so Mariborčani imeli več časa žogo v svoji posesti in da se je Govekar izkazal z nekaj fenomenalnimi posredovanji do zadetkov ni prišlo. Obe ekipi pa sta po enkrat stresli okvir vrat.

PLAVI so v drugi polčas krenili še bolj odločno in takoj na začetku je moral posredovati Puškar po strelu Krnca. Visok ritem se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Nato pa pravi evrogol sevniške dvaindvajsetice. V 28. minuti je po visoki podaji Denisa Govekarja, Mihael Grigić mojstrsko sprejel žogo in iz obrata zadel v nebranjen levi zgornji del mreže.

Veselje ni trajalo dolgo, saj so gostje izkoristili prvo napako v sevniški obrambi. Sevniški vratar je žogo odbil na nogo Mateja Fiderška, ki je izenačil. Nato je v 34. minuti Žiga Čeh izkoristil drugo napako Posavcev in povišal na 2:1. Varovanci Mitje Jonteza so v nadaljevanju tvegali vse. Denis Govekar se je iz svojih vrat preselil pred Puškarjeva vrata. Natančno odmerjena podaja in ponovno atraktivnim zadetkom Grigića s peto, si je Sevnica izborila kazenske strele.

Žal sta bila Uroš Martić in Marko Račič nenatančna pri izvajanju šest-metrovk. Pri nasprotnikih pa sta za finale zadela Žiga Čeh in Denis Totošković.

Mitja Jontez, trener KMN Sevnice:
„Naša ekipa je pokazala karakter, predvsem pa borbenost in taktično zrelost. Dokazali smo, da smo edini, ki mislimo o obrambi. Naša usmeritev je prava. Morda imamo še malce manj znanja, a to se bomo še naučili in dobili. Čestitam Mariboru za preboj v finale. Mi pa glave gor. Končnica je tu. Po taki igri ne vem, če si nas kdo želi!“

Za revanš bo prva priložnost že v petek 10.3.2017, kjer se bosta ista tekmeca pomerila v zadnjem krogu 1.SFL v Sevniški dvorani ob 20.00 uri.

Mi komaj čakamo, pa vi?

AJDE SIUNCA

Share this article with friends

Similar Articles

točka iz Maribora

točka iz Maribora (0)

PLAVI so tudi proti aktualnim državnim prvakom prišli do točke. Po prvem polčasu je kazalo na polen izkupiček, saj je

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *