KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

Kakšna tekma, kakšna energija, poslano jasno sporočilo tekmecem za končnico 1SFL

0 Comments 📁 1. SFL 🕔05.marec 2017
Kakšna tekma, kakšna energija, poslano jasno sporočilo tekmecem za končnico 1SFL

Nikakor se ne moremo strinjati, da so Mariborčani zasluženo v finalu slovenskega pokala, kot so zapisali njihovi spletni strani.

Posavci so prikazali eno boljših predstav v letošnji sezoni. Strateško skovan plan Mitje Jonteza kako premagati branilce naslova, je v prvem polčasu deloval brezhibno. Res je da, so Mariborčani imeli več časa žogo v svoji posesti in da se je Govekar izkazal z nekaj fenomenalnimi posredovanji do zadetkov ni prišlo. Obe ekipi pa sta po enkrat stresli okvir vrat.

PLAVI so v drugi polčas krenili še bolj odločno in takoj na začetku je moral posredovati Puškar po strelu Krnca. Visok ritem se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Nato pa pravi evrogol sevniške dvaindvajsetice. V 28. minuti je po visoki podaji Denisa Govekarja, Mihael Grigić mojstrsko sprejel žogo in iz obrata zadel v nebranjen levi zgornji del mreže.

Veselje ni trajalo dolgo, saj so gostje izkoristili prvo napako v sevniški obrambi. Sevniški vratar je žogo odbil na nogo Mateja Fiderška, ki je izenačil. Nato je v 34. minuti Žiga Čeh izkoristil drugo napako Posavcev in povišal na 2:1. Varovanci Mitje Jonteza so v nadaljevanju tvegali vse. Denis Govekar se je iz svojih vrat preselil pred Puškarjeva vrata. Natančno odmerjena podaja in ponovno atraktivnim zadetkom Grigića s peto, si je Sevnica izborila kazenske strele.

Žal sta bila Uroš Martić in Marko Račič nenatančna pri izvajanju šest-metrovk. Pri nasprotnikih pa sta za finale zadela Žiga Čeh in Denis Totošković.

Mitja Jontez, trener KMN Sevnice:
„Naša ekipa je pokazala karakter, predvsem pa borbenost in taktično zrelost. Dokazali smo, da smo edini, ki mislimo o obrambi. Naša usmeritev je prava. Morda imamo še malce manj znanja, a to se bomo še naučili in dobili. Čestitam Mariboru za preboj v finale. Mi pa glave gor. Končnica je tu. Po taki igri ne vem, če si nas kdo želi!“

Za revanš bo prva priložnost že v petek 10.3.2017, kjer se bosta ista tekmeca pomerila v zadnjem krogu 1.SFL v Sevniški dvorani ob 20.00 uri.

Mi komaj čakamo, pa vi?

AJDE SIUNCA

Share this article with friends

Similar Articles

1.SFL. v Rogaški brez možnosti

1.SFL. v Rogaški brez možnosti (0)

Po 12. kolu 1. slovenske futsal lige Sevnica ostaja na 6. mestu prvenstvene lestvice. Že drugič v 14. dneh se je

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *