KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

KMN Oplast Kobarid je novo državni prvak v 1.SFL

0 Comments 📁 1. SFL 🕔27.april 2014
KMN Oplast Kobarid je novo državni prvak v 1.SFL

Pred polno dvorano v Litiji smo videli pravo finalno tekmo, ki je postregla z agresivno in taktično igro na obeh straneh. Na koncu se je Oplast po šestmetrovkah veselil drugega naslova državnih prvakov v samostojni Sloveniji.

Polčas Oplastu

Že v prvi minuti je po sijajni podaji Simeunoviča poizkusil B. Ručna, Bratič pa je rešil svoja vrata. V drugi minuti pa je na drugi strani s strelom poizkušal Zorč, izkazal pa se je vratar Puškar, ki je žogo preusmeril v kot. Do sedme minute smo nato spremljali agresivno igro na obeh straneh, nato pa se je po dveh strelih Boruta Ručne ponovno izkazal Igor Bratič. V deseti minuti je prvo minuto odmora na tekmi izkoristil Leban, trener Oplasta. Do napetega trenutka je prišlo tri minute kasneje, ko je po podaji iz kota Pertič nastreljal Bratiča, v protinapadu pa je J. Ručna slabo podal in priboril samo kot za Oplast.

Vnovič kapetan Sovdat

V 17. minuti je domača ekipa napravila peti prekršek, medtem ko je imel Oplast dva prekrška. V predzadnji minuti prvega polčasa je s strelom poizkušal še Gašper Vrhovec, ki je za malo zgrešil vrata Oplasta, na drugi strani pa je po napaki Pantiča in samostojnem prodoru zadel Jaka Sovdat. Polčas 0:1 za Oplast.

Gašperut kot v Kobaridu

Drugi polčas se je začel s krčem Uršiča, kar pa ni zmotilo Oplasta, da je na drugi strani po strelu J. Ručne skoraj povišal izid – izkazal se je domači vratar Puškar. Sledil je pritisk Litije, ki je poizkušala s streli z vseh strani, vendar se je Oplast odlično branil. Toda samo do 28. minute, ko je po podaji Vrhovca s strani močno streljal B. Ručna in zadel za izenačenje. Sledil je še en kot in vratnica Simiča, v protinapadu pa je za novo vodstvo Oplasta zadel Aleš Gašperut v 29. minuti srečanja. V 32. minuti srečanja je Puškar izvrstno našel Pantiča, ki je žogo sprejel na prsih in streljal naravnost v vratarja Bratiča, ki pa je bil brez moči v naslednjem napadu. Gašper Vrhovec se je spustil v preigravanje in z desetih metrov neubranljivo zadel za novo izenačenje v Litiji. Vmes je poškodbo staknil domači virtuoz Simeunovič in Litija se je morala do konca tekme znajti brez njega. V 36. minuti se je v priložnosti ena na ena z Bratičem srečal Pertič, ki je v tej akciji potegnil krajšo. Še enkrat več pa se je v naslednji minuti izkazal Bratič, ki je reševal Oplast po strelih Vrhovca in Simiča. Do konca tekme beležimo še poizkus Pertiča, ki je končal malo nad vratnico Oplasta. Konec rednega dela 2:2, prvaka pa so odločile šestmetrovke.

Tekst: L.B.
Foto: Nikola Miljković/Ekipa

Share this article with friends

Similar Articles

točka iz Maribora

točka iz Maribora (0)

PLAVI so tudi proti aktualnim državnim prvakom prišli do točke. Po prvem polčasu je kazalo na polen izkupiček, saj je

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *