KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

KMN Oplast Kobarid je novo državni prvak v 1.SFL

0 Comments 📁 1. SFL 🕔27.april 2014
KMN Oplast Kobarid je novo državni prvak v 1.SFL

Pred polno dvorano v Litiji smo videli pravo finalno tekmo, ki je postregla z agresivno in taktično igro na obeh straneh. Na koncu se je Oplast po šestmetrovkah veselil drugega naslova državnih prvakov v samostojni Sloveniji.

Polčas Oplastu

Že v prvi minuti je po sijajni podaji Simeunoviča poizkusil B. Ručna, Bratič pa je rešil svoja vrata. V drugi minuti pa je na drugi strani s strelom poizkušal Zorč, izkazal pa se je vratar Puškar, ki je žogo preusmeril v kot. Do sedme minute smo nato spremljali agresivno igro na obeh straneh, nato pa se je po dveh strelih Boruta Ručne ponovno izkazal Igor Bratič. V deseti minuti je prvo minuto odmora na tekmi izkoristil Leban, trener Oplasta. Do napetega trenutka je prišlo tri minute kasneje, ko je po podaji iz kota Pertič nastreljal Bratiča, v protinapadu pa je J. Ručna slabo podal in priboril samo kot za Oplast.

Vnovič kapetan Sovdat

V 17. minuti je domača ekipa napravila peti prekršek, medtem ko je imel Oplast dva prekrška. V predzadnji minuti prvega polčasa je s strelom poizkušal še Gašper Vrhovec, ki je za malo zgrešil vrata Oplasta, na drugi strani pa je po napaki Pantiča in samostojnem prodoru zadel Jaka Sovdat. Polčas 0:1 za Oplast.

Gašperut kot v Kobaridu

Drugi polčas se je začel s krčem Uršiča, kar pa ni zmotilo Oplasta, da je na drugi strani po strelu J. Ručne skoraj povišal izid – izkazal se je domači vratar Puškar. Sledil je pritisk Litije, ki je poizkušala s streli z vseh strani, vendar se je Oplast odlično branil. Toda samo do 28. minute, ko je po podaji Vrhovca s strani močno streljal B. Ručna in zadel za izenačenje. Sledil je še en kot in vratnica Simiča, v protinapadu pa je za novo vodstvo Oplasta zadel Aleš Gašperut v 29. minuti srečanja. V 32. minuti srečanja je Puškar izvrstno našel Pantiča, ki je žogo sprejel na prsih in streljal naravnost v vratarja Bratiča, ki pa je bil brez moči v naslednjem napadu. Gašper Vrhovec se je spustil v preigravanje in z desetih metrov neubranljivo zadel za novo izenačenje v Litiji. Vmes je poškodbo staknil domači virtuoz Simeunovič in Litija se je morala do konca tekme znajti brez njega. V 36. minuti se je v priložnosti ena na ena z Bratičem srečal Pertič, ki je v tej akciji potegnil krajšo. Še enkrat več pa se je v naslednji minuti izkazal Bratič, ki je reševal Oplast po strelih Vrhovca in Simiča. Do konca tekme beležimo še poizkus Pertiča, ki je končal malo nad vratnico Oplasta. Konec rednega dela 2:2, prvaka pa so odločile šestmetrovke.

Tekst: L.B.
Foto: Nikola Miljković/Ekipa

Share this article with friends

Similar Articles

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *