KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

NAPOVEDNIK: izločilni boji članov in U19

0 Comments 📁 1. SFL 🕔17.marec 2016
NAPOVEDNIK: izločilni boji članov in U19

Začenjajo se finalni boji za naslov 21. državnega prvaka v 1. Slovenski futsal lige.  V zaključne boje se je uvrstilo 8 moštev, med njimi, s 5. mestom po rednem delu lige, tudi projektanti, ki se bodo za napredovanje pomerili z večnim rivalom, Litijo, ki je bila po rednem delu uvrščena na 4. mesto.

KMN_Sevnica(28)

Rivala za primat ob Savi pišeta pestro zgodovino še iz časov začetka ligaških dvobojev v Sloveniji nasploh, ko so sevniški matadorji Janc, Kneževič in ostali Ložani bili boj z Teskom, Tankom in Majcnom ter ostalimi pod vodstvom bratov Vrhovec. Kar nekaj igralcev je v zgodovini nosilo drese obeh klubov, zgodovina pa bo med nepozabne akterje obsavskih derbijev uvrstila najmanj še oba Gučka, oba Simiča, Kosa, brata Gačnika, Novaka, sedanjega selektorja Dobovičnika in sedanjega trenerja Litijanov, Tomija Horvata, v zlato knjigo sevniškega futsala pa je zapisan tudi nekdanji trener Sevnice in nekdanji selektor slovenske reprezentance, sicer Litijan, Dušan Razboršek.

zgodovina_98_99

Glede na to, da je Litija po rednem delu državnega prvenstva končala mesto pred Sevnico, bosta ekipi  prvo tekmo odigrali v njihovi dvorani v Litiji. V polfinale potuje ekipa, ki bo prva vknjižila 2 zmagi.

Četa sevniškega stratega Jožeta Gačnika igra lep futsal. Skozi redni del so zabili 49 zadetkov, kar pomeni, da je še vedno nekaj rezerve pri realizaciji, v pravo formo se vrača tudi vratar Govekar, kar je z izjemnimi obrambami pokazal na zadnji tekmi. Sevnica bo prvo tekmo odigrala v polni postavi, vrača se kaznovani Martić.

993027_493491837423184_2018226058_n

Na drugi strani pa o Litiji ni potrebno zgubljati besed, resda so se lotili prenove ekipe z mladimi igralci, kljub temu pa imajo na klopi prekaljenega mačka Tomislava Horvat, v čigar vrstah blesti Borut Ručna, po krajšem premoru se vrača Pertić.

Sevničani pričakujejo vašo podporo v litijski športni dvorani, da se bo s tribun slišalo PLAVI, PLAVI, PLAVI …

 

ČETRTFINALE TUDI ZA U19

Po polovici tekmovanja v selekciji U19 ni kazalo, da se bo mlada zasedba Sevnice uvrstila v končnico. Sledila sta še dva poraza na začetku drugega dela, potem pa je fantom pod taktirko Tomaža Blatnika uspel veliki met, saj so nanizali 5 zaporednih zmag ter remi, kar je zadostovalo za 4. mesto in uvrstitev med 8 najboljših v Sloveniji.

ici

Nasprotnik za preboj v polfinale pa bo stari znanec, še iz časov selekcije U21, FSK Stripy iz Škofje loke, ki so se brez poraza prebili skozi redni del tekmovanja.

V času, ko bo Peter Prevc v nedeljo v Planici dvignil kristalni globus, se bo v sevniški športni dvorani začela in odigrala prva četrtfinalna tekma s pričetkom ob 14.30 uri.

Vabljeni v dvorano za podporo sevniški mladini.

Share this article with friends

Similar Articles

točka iz Maribora

točka iz Maribora (0)

PLAVI so tudi proti aktualnim državnim prvakom prišli do točke. Po prvem polčasu je kazalo na polen izkupiček, saj je

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *