KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

Škorić v zadnji minuti Slovenijo popeljal do zmage

0 Comments 📁 Uncategorized 🕔19.marec 2014
Škorić v zadnji minuti Slovenijo popeljal do zmage

Slovenska reprezentanca do 21 let je v Sevnici pred 200 gledalci s 4:3 ugnala francoske vrstnike. Odločilni zadetek je v 40. minuti prispeval Irnes Škorić. Jutri se bosta ekipi pomerili še v Kočevju, srečanje se prične ob 18. uri.

Pred nocojšno tekmo je predsednik KMN pri NZS Vlado Močnik Urošu Gorencu, predstavniku domačega kluba KMN Sevnice, podelil plaketo za gostiteljstvo tekme med domačo in francosko vrsto.

Pripravljalna tekma, 18.3.

Slovenija – Francija 4:3 (2:2)
1:0 Šket (3.), 1:1 Saadaoui (6.), 1:2 Dansoko (14.), 2:2 Šket (17.), 3:2 Begič (26.), 3:3 Jawede (39.), 4:4 Škorić (40.)

Prvi polčas prijateljske tekme med Slovenijo in Francijo sta obeležila rahla francoska premoč in dva izvrstna zadetka Boruta Šketa.

1:0 po strelu Šketa

Slovenija, vodil jo je Matej Kavčič, je bolje pričela s postavo Borut Šket, Irnes Škorić, Marko Peček, Dani Vulikič, Nik Zajc. Prav Šket je v 2. minuti dobro meril od daleč, v 3. minuti pa je po poizkusu Škorića prišel do odbite žoge in jo pospravil v francosko mrežo.

Na začetku pete minute je na parket stopil kvartet Jasmin Begič, Denis Lojen, Uroš Martič, Tine Šturm. Dvakrat se je izkazal Peček, v 6. minuti pa so gostje prek Ayouba Saadaouija poravnali na 1:1. Na sredini so gostitelji izgubili žogo, francoska osmica pa je premagala Pečka. Gostujoča pobuda se je nadaljevala. Peček je tako obranil strela Jawedeja in Soumare. V 16. minuti pa ni bil kos poizkusu Bafodeja Dansoka, ki je zadel za 1:2.

Odmor pomagal

Trener Kavčič je segel po minuti odmora, ki je dobro dela njegovim varovancem. Udarna četverica je po uigrani akciji poskrbela za končni rezultat polčasa – 2:2, vnovič je bil uspešen Šket.

Begič za 3:2

V 26. minuti je prišla nagrada za slovenski trud. Na sredini je Martič priboril žogo ter še zaposlil Begiča, ki je zadel za vodstvo Slovenije 3:2. V naslednjem napadu je Šturm dvakrat dobro meril, še boljše pa je posredoval francoski vratar.

V 30. minuti se je vnovič izkazal Peček, za tem pa je domači trener Kavčič segel po minuti odmora. V 34. minuti je Kavčič poslal na teren še enega igralca – namesto Šturma je mesto v drugi četvorki dobil Gregor Klinc.

Po še drugem zaporednem prekršku nad Šketom so Francozi prišli do petih prekrškov, Slovenija je imela do tedaj tri.

Od 3:3 do 4:3

V zadnjih dveh minutah so skušali priti Francozi do remija, zato je njihov trener v polje poslal igralca vratarja. Le dobrih 20 sekund so potrebovali, da so poravnali rezultat na 3:3. A to Slovenije ni ustavilo – Škorić je v 40. minuti povišal na 4:3, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Izjave po tekmi:

Matej Kavčič, trener Slovenije:
»Bili smo malce boljši. So pa se Francozi pokazali kot izredno zanimiva ekipa. So zelo agresivni. Precej znajo. Ko smo se postavili nekoliko nižje, niso imeli več izrazitih rešitev za to. Ko smo jih dali pobudo, so igrali več. Pri nas pa je bilo videti, da smo s tremi ali štirimi zaporednimi podajami prišli na njihovo polovico. Takrat so imeli tudi težave z branjenjem. Še posebej je bilo to očitno pri eni naši četvorki. Pri drugi, ko smo se dogovorili za prehode in napade po sredini, smo bili slabši. To je bila idealna tekma za pogledat in se kaj naučiti!«

Borut Šket:
»Odločili smo se, da skušamo igrati našo igro. V prvem delu nam je to precej uspevalo, v drugem polčasu smo malce padli. A smo z borbenostjo uspeli nadoknaditi tudi to. Francozi so nas malce presenetili – precej so agresivni, dobri so tudi na presingu.«

Jasmin Begič:
»Francozi so bili zelo agresivni. Kar smo se domenili, smo tudi igrali in uspeli zmagati. Naš uspeh je zaslužen, to pa želimo ponoviti še v Kočevju.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Futsal.si

Share this article with friends

Similar Articles

Zaključek 23. futsal sezone

Zaključek 23. futsal sezone (0)

DOBOVEC PRVAK Z dvema goloma Aleša Marota je Dobovec Pivovarna Kozel prišel do zmage 2:0 proti Litiji in tako do skupnega

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *