U13 sezona 2019/2020

1) Oprema na treningih in tekmah

Obvezna oprema na treningih:
– kopačke ali nogometni teniski za umetno travo,
– ščitniki,
– klubski bidon,
– spodnji in zgornji del trenirke ob hladnejših dnevih (naročeno),
– anorak za primer dežja in v zimskih razmerah je obvezen (naročeno),
– fantje naj imajo na treningih s seboj vedno anorak in rezervno opremo za trening v primeru dežja.

Obvezna oprema na tekmah:
– na tekmah je potrebno imeti poleg komplet dresa (štucki, hlačke, in zg. del) tudi ščitnike in bidon,
– na tekme se hodi v klubski trenirki (naročeno),
– priporočeno je, da ima otrok s seboj tako kopačke kot nogometne čevlje za umetno travo in se potem glede na podlago odloči s katerimi bo igral.

Priporočeno je, da imajo fantje s seboj vedno anorak in rezervno opremo za trening, kajti vreme je nepredvidljivo in je lahko ko ste šli od doma še sijalo sonce, ko pa se trening začne pa lahko že pada dež. Prav tako je priporočeno tuširanje po treningu in tekmi ter tako skrb za higieno.

Priporoča se, da fantje na umetni travi nosijo nogometne čevlje z mehkimi, usnjenimi in majhnimi čepki (nogometni čevlji za umetno travo), ki imajo praviloma blažilni vložek pod podplatom, ne pa s klasičnimi nogometnimi čevlji s plastičnimi, trdimi oprijemki.

2) Treningi

– torek, sreda in petek od 17.00 do 18:30 ure (če je možno, naj bodo fantje na igrišču 5 minut pred vadbo). V kolikor bo prišlo do spremembe boste obveščeni preko SMS-jev.

3) Prvenstvene tekme

  • nastopamo v Ligi MNZ 2. Liga mlajši dečki – Skupina C,. domače tekme igramo na travnatem igrišču Senovo. Tekme bosta vodila Denis Poljanc in Mihajlo Sljivic.

Povezava do spletne strani MNZ Celje:
http://www.mnzcelje.com/index.cfm?Akc=tekmovanja&liga=1108#

4) Kanala komuniciranja

– Trenerji bomo s starši komunicirali preko telefonskih številk (na dnu strani) in preko te spletne strani, namenjene za selekcijo U13. Krajša obvestila glede treningov boste dobilvali na SMS, večje količine informacij pa bodo objavljene na tej spletni strani, za kar boste prek SMS-ja obveščeni. Tedenski načrt aktivnosti za tekoči teden bo poslan po SMS-ju takoj ko bo znan.

5) Prevozi

V kolikor bomo imeli za prevoz na tekme možnost kombijev bomo na ligaške tekme potovali s kombiji. V kolikor ima kateri starš možnost pomagati pri vožnji je dobrodošlo. Na prijateljske tekme boste praviloma za prevoz poskrbeli starši.

6) Cilji selekcije 

– osebnostni razvoj nogometašev, ki prehajajo v puberteto,
– telesni razvoj nogometašev, ki začenjajo pospešeno rasti in skrb za svoje telo (vpeljevanje preventivnih vaj v trening in izvajanje razteznih vaj),
– nogometni cilji – da individualne kvalitete nadgradimo in slabosti odpravimo oziroma zminimiziramo (treningi v manjših skupinah ob ponedeljkih). Igrati organiziran nogomet, ki bo imel rep in glavo, ter na koncu koncev pustiti nekaj prostora za kreacijo in svobodo igralcev, vendar v dovoljenih okvirih,
– vsako tekmo si kot pravi športniki želimo zmagati, a ker gre tu za razvoj in vzgojo otrok ne bo zmaga primarni cilj,
– starši in ostali podporniki svoje otroke s tribun le spodbujajte, od njih zahtevajte fair-play odnos do vseh v nogometni družini in borbenost – dajanja taktičnih navodil fantom pa se vzdržite, ker je to domena trenerjev in bi morebitna dodatna vaša navodila fante lahko tudi zmedla.

7) Starši

Prav tako kot vi starši si tudi trenerji želimo za vašega in vsakega drugega otroka najboljše. Trenerji nismo le trenerji ampak poleg vas, šole in in drugih vzgajamo otroke v najboljši veri in po najboljših močeh. Za dobro in nemoteno delo potrebujemo svoj prostor in mir, zato vas naprošamo, da ste na tekmah v koži navijača oz. podpornika in ne trenerja. V primeru, da imate kakšen predlog oz. opažanja smo trenerji odprti za normalno, odraslo komunikacijo.

8) Prehrana

Povzetek predavanja o prehrani, ki ga je maja 2017 izvedel Severin Lipovšek –klikni za ogled.