KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Novice

Zaključek 23. futsal sezone

0 Comments 📁 Uncategorized 🕔21.maj 2018
Zaključek 23. futsal sezone

DOBOVEC PRVAK

Z dvema goloma Aleša Marota je Dobovec Pivovarna Kozel prišel do zmage 2:0 proti Litiji in tako do skupnega uspeha v seriji (3:2). To je drugi naslov za Dobovec po letu 2015, Litijani čakajo naslov od leta 2013. Dobovec je šele tretji klub, ki je do uspeha prišel na 5. tekmi na gostujočem terenu!

Najboljši igralec finalne serije je postal Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), ki je iz rok Danila Kacijana, podpredsednika NZS in Samanthe Tine Lovše, predsednice KMN pri NZS, prejel tudi pokal za naslov državnega prvaka. FC Ivančna Gorica je domov odnesla priznanje za najbolj fair zasedbo 1. SFL, Teo Turk pa je dobil priznanje za najboljšega mladega igralca (U21) v letu 2017.

Ob tej priložnosti čestitamo vsem prejemnikom nagrad ter Dobovcu Pivovarni Kozel za osvojeno lovoriko.

PLAVIM 4.mesto v 1. SFL

Po besedah sevniškega trenerja Mitje Jonteza je za Posavske legionarje odlična sezona. Redni del so končali na 6. mestu, nato pa v končnici presenetili Bronx s Škofij in se z dvema zmagama prebili v polfinale. Proti kasnejšim državnim prvakom ekipi Dobovca so se dostojno upirali, želeli izsiliti še dodatno tekmo v domači dvorani, vendar ni šlo. V borbi z Maribor za bron, so zborbali kolikor se je dalo. Fantom kapo dol za lepo sezono. Za še večji uspeh je potrebno, da se ti nekatere zadeve poklopijo.

U19

Mlada ekipi do 19 let je čakala kar zahtevna naloga v sezoni 2017/2018. Ekipa je bila praktično sestavljena na novo. Časa za uigravanje je bilo malo, kar so nasprotniki v prvem delu s pridom izkoristili. S treningi in tekmami so se odpravljale nepravilnosti v igri, kar je bilo razvidno na tekma in na rezultatih. Če so Sevničani zadnjo tekmo prvega dela v decembru proti ŠD Mlinšam izgubili z 10:0, je bilo na povratnem srečanju marca 4:2 za PLAVE. Potrebna je volja in samo delo delo delo.

U15

Nekaj fantov se je iz lanske ekipe do 13 let, letos pomerilo v rangu tekmovanja do 15 let. Fantov ni bilo veliko, vendar se jih je skozi sezona nabiralo. Poznalo se je, da so nasprotni po fiziki močnejši, kar so na tekmah obrnili v svojo korist. Ne glede na to so domači fantje pokazali veliko tehničnega znanja ter borbenosti. V četrtfinalu so bili dvakrat poraženi s strani ŠD Ekstrema iz Ribnice. Glave gor, po šolskih počitnicah se ponovno zberemo in poprime za delo.

U13

Lani so se PLAVI prvič v zgodovini kluba pojavili v tekmovanju do 13 let. Njihova zgodba se je končala v četrtfinalu. V letošnji sezoni pa so naredili korak dlje. Z nekaj smole so bili prekratki za finale, v tekmah za tretje mesto pa so jim okoli vratu zasijale bronaste kolajne. Bravo fantje in straši.

Vsekakor se bodo v klubu trudili, da se tudi v prihodnji sezoni nastopi vsaj s tremi mladinskimi ekipami, saj je to edina pot za obstoj kluba. Tomaž Blatnik trener vseh mladinskih selekcij pri KMN Sevnica je na tem področju opravil ogromno delo in nadejamo se, da bo tako tudi v bodoče.

Vsem hvala, ki ste bili zraven in pomagali.

AJDE SIUNCA

Share this article with friends

Similar Articles

Zaslužene kolajne U13

Zaslužene kolajne U13 (0)

14. aprila 2018 se je zaključilo državno tekmovanje v futsalu do 13 let. Zmagovalec je Meteorplast Ljutomer, ki je v

Read More

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *