KMN Sevnica

Uradna stran futsal kluba Potočje projektiranje Sevnica

Zgodovina kluba

Leta 1978 se je ustanovilo Kulturno športno društvo Log in v sklopu tega se je organizirala tudi občinska liga. Klub je polno zaživel ob otvoritvi nogometnega igrišča na Logu leta 1991, ki se je zgradil z lastnimi sredstvi članov. Tako so bili dani vsi pogoji, da se je pod vodstvom g.Lisec Antona in sponzorja g.Krošelj Draga zaigralo v višjem rangu tekmovanja. Sami mladi fantje, ki so imeli veliko poguma, da se niso ustrašili tekmovanja z nasprotniki, ki so bili včasih močnejši od njih. Ob osvojitvi naslova državnih prvakov v sezoni 1997/98 je klub, takrat še pod imenom KMN MIZARSTVO KROŠELJ doživel največji uspeh.

Dežavni prvaki 1998 Dežavni prvaki 1998

Vse se začelo leta 1996, ko je tedanji prvak Juventus Šentjur zašel v organizacijske in denarne težave. G. Krošelj je priskočil na pomoč in iz dveh ekip (z združitvijo klubov) se je sestavila ena, ki je bila sposobna poseči po najvišjih mestih. Že takoj je KMN Juventus Mizarstvo Krošelj postal eden izmed
favoritov prvenstva v sezoni 1996/97. Za izpolnitev ciljev je klub pridobil vrhunskega strokovnjaka Dušana Razborška, ki je bil hkrati tudi selektor državne reprezentance. Iz domačih igralcev in nekaj okrepitev iz Juventusa je uspel sestaviti moštvo za sam vrh.

V tej sezoni je klub po dramatični končnici zasedel drugo mesto. Sledila je sezona 1997/1998, ki bo za vedno z zlatimi črkami zapisana v zgodovino kluba in sevniškega športa. KMN Mizarstvo Krošelj je osvojil naslov državnega prvaka. V ekipi, ki so jo sestavljali sami mojstri okroglega usnja je bilo tudi veliko domačih fantov, kar daje naslovu prvaka še dodatno težo.

V sezoni 1998/1999 je klub zopet posegel po drugem mestu v državnem prvenstvu. To so bili zlati časi malega nogometa v Sevnici, na gostovanja so igralce spremljali organizirani navijači, ekipa je bila sestavljena iz vrhunskih igralcev in tudi s finančne strani je bilo za vse poskrbljeno.

V sezoni 1999/2000 pride do prve prelomnice. Klub se preimenuje v Klub
malega nogometa Sevnica, kljub odhodu nekaterih nosilcev igre pa ekipa na
koncu sezone osvoji 3. mesto v državnem prvenstvu. V sezoni 2000/2001 Sevnica zopet igra v finalu z njenim največjim rivalom Litijo, a se more na koncu vnovič zadovoljiti s drugim mestom. Marsikateri ljubitelj in poznavalec šteje ta rezultat za največjega v zgodovini kluba, saj so ekipo sestavljali večinoma domači fanje.

Po tej sezoni se g. Krošelj dokončno umakne iz kluba in to je dodobra zamajalo finančno in organizacijsko situacijo v klubu. Po šestem mestu v prvenstvu in odhodu še zadnjih vrhunskih izkušenih igralcev klub prvič v zgodovini obstaja v sezoni 2002/2003 izpade v drugo državno ligo.

Klub je bil pred propadom, ostali so samo domači mladinci, finančno stanje je bilo katastrofalno. Predsedniško mesto je zasedel g. Zakšek Slavko. S sodelavci so klub nekako postavili na noge in začeli graditi nove temelje za nove uspehe. Poudarek so dali vzgoji mladih igralcev in rezultati so bili kmalu vidni. V sezoni 2003/2004 KMN Sevnica postane prvak 2. slovenske lige in se ponovno uvrsti v najvišji rang tekmovanja.

Prva liga je bila za mlado moštvo prevelik zalogaj in sledile so sezone preskokov iz prve v drugo ligo. V sezoni 2006/2007 klub ponovno postane prvak 2. slovenske lige. Z že dozorelimi mladimi igralci ji nato kar štiri sezone uspe obdržati prvoligaški status.

V letu 2010 je KMN Sevnica dobila novo vodstvo. Po dolgih in uspešnih letih je g. Zakška na predsedniškem mestu zamenjal g. Lisec Marko. Poleg njega je začel delovati tudi nov upravni odbor kluba kateremu velik doprinos daje g. Kotar Marko. V obdobju novega vodstvo se je velik poudarek začelo dajati mlajšim in na temu bo klub slonel tudi v prihodnje.

Imena kluba:

 • 1996 – 1998 KMN Juventus Mizarstvo Krošelj
 • 1998 – 2000 KMN Mizarstvo Krošelj
 • 2000 – KMN Sevnica

 

Uspehi:

 • državni prvak 1998
 • drugo mesto 1997, 1999, 2001, 2013
 • tretje mesto 2000, 2014
 • trikratni finalist državnega pokala
 • prvak druge lige 2004, 2007
 • tretji v drugi ligi 2012
 • drugo mesto mladinci 2001, 2010
 • drugo mesto kadeti 2012
 • tretje mesto kadeti 2011
 • državni mladinski prvaki (U21) 2013, 2014, 2015

 

Trenerji kluba:

Razboršek Dušan (tudi selektor reprezentance), Janez Imperl, Rozman Franc, Drnovšek David, Guček Danilo, Kneževič Ivan, Filej Aleš, Gačnik Robert, Jontez Mitja

Članski in mladinski reprezentanti (samo igralci iz naših krajev):

Guček Boštjan, Guček Danilo, Drobne Sebastijan, Bizjak Dejan, Kurnik Matej, Povodnik Gašper, Povše Jernej, Kugler Aljaž, Domen Krnc, Uroš Martić.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *